2010 m. vasario 21 d., sekmadienis

Gimtadieniniai keksiukai

Vėžlio žingsniu tęsiu mažojo gimtadienio temą. Tokiais rašymo tempais ir antrojo gimtadienio sulauksim...

Pridariau visokių paštetų ir užkandukų suaugusiems, bandžiau meistrauti labai sveikuoliškus saldumynus vaikams. Visiems svečiams plius minus metai, tad užgulė mano galvą mintys, nuo kada gi vaikai valgo saldumynus, kada gi tas legalus amžius? (mamos? kaip galvojat?) Primasčiau, kad geriau vėliau, negu anksčiau ir vietoj torto kepsiu sveikuoliškus keksiukus. Padariau bandomąją partiją morkų keksiukų visiškai be sviesto ir praktiškai be cukraus. Gavosi kaip keksiukų formoje kepti blynai. Neskanu!!! Tada greit mane gelbėjo draugė Kristina su savo 'mažai sviesto ir cukraus, bet vis tiek labai skanu' keksiukų receptu, o dar vieną nugvelbiau iš Beatos virtuvės. Tenka pripažinti, kad Kristinos keksiukai buvo skanesni, jie išgaravo akimirksniu ir net neliko ką fotografuoti. Šokoladiniai Beatos keksiukai irgi buvo skanūs, bet va ne tiek labai... Užtat liko du modeliai fotografavimuisi :) Tiesa, Kristinos keksiukus kepiau dar kelis kartus, receptą prižadu užrašyti. Šįkart netgi pažadą tesėsiu!

O dabar Beatos šokoladiniai keksiukai. Originalas spausti čia.


 12 keksiukų
100g juodo šokolado
100g sviesto
3 kiaušiniai
160g cukraus
3 š. natūralaus jogurto
180g miltų, sumaišytų su 1,5 a.š. kepimo miltelių
70g maltų migdolų

Užtepui
100g šokolado
100g kondensuoto pieno

Sviestą ir šokoladą ištirpinti dubenyje ant garų virš puodo su karštu vandeniu.

Kiaušinius su cukrumi išplakti iki baltų putų, supilti pravėsusį šokolado ir sviesto mišinį, tuomet jogurtą ir persijotus miltus, po to įmaišyti migdolus. Padalinti į popieriukais išklotą keksiukų formą, kepti 30 min. 190C orkaitėje.

Pasiruošti užtepą. Dubenyje virš karšto vandens ištirpdyti šokoladą su kondensuotu pienu. Aptepti keksiukus. Man gavosi kiek kietoka masė, aptepiau taip negrabiai, bet nepaisant to, labai skanus užtepas!

10 komentarų:

  1. Pirmam gimtadieniui vaikams nieko neruošiau, išskyrus avižinių sausainiukų pagraužt, nes šiaip svečiai dar nė metukų neturėjo. Aš saviškei jau sausainį, keksiuką, pradėjau duot tik nuo pusantrų, šokoladą tik dabar dviejų metų atrado (visgi alergizuojantis produktas, kaip ir riešutai). Savaitgalį atšventėm antrąjį gimtadienį. Dvi dienas lipdžiau ir kepiau sausainius, gaminau tortą ir dar visokių nesąmonių ir galiu pasakyt, kad veltui. Vaikams labiausiai patiko žaidynės, dūkimas, o visi valgiai nė motais. Gal dabar tokiais darbais užsiimsiu ketvirtam gimtadieniui, o taip visas jėgas skirsiu tėvų užkandėlėm :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atrodo nuostabiai!
    Ir aš manau, kad per vėlai nebūna, bet mūsiškis vaikinas gana anksti paragavo saldumynų, tik tiek, kad labai ribojame ir jis nealergiškas. Nuostabiųjų keksiukų recepto labai laukiu, nes maniškio gimtadienis kitą savaitę, tortą spėsiu pagaminti tik vieną- valgymui namie, o į darželį jau kažko kito reikės, Tavo keksiukai labai jau vilioja :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Forelle, aš saviškiui daviau paragauti biskvito iš keksiuko, užteko tik kąsnelio, daugiau nenorėjo. Daugiau saldumynų neprašo, o aš ir nesiūlau. O antrąjį gimtadienį jau galvoju ne namuose organizuoti - negalvojau, kad keli pypliai tokį triukšmą gali sukelti :D

    ŽD, ačiū :) Galėjo ir dailesni gautis, pas Beatą gražiau atrodė :)

    Ligita, dėkui. Pasižadu skaniuosius keksiukus įdėti šiandien. Jei tik mažasis leis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. mama mija...... kaip aš tik dabar pamačiau??? ....... nedvanotina...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Saulės pieva, ką pamatei? :))) Keksiukus? Žinok, šie ne taip labai skanūs, nr.2 variantas geresnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. mhm - pamačiau ir tuos kitus jau................. mirtis dietoms :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Saulės pieva, prajuokinai :D Nemesk kelio dėl takelio, būna gi ir dietinių receptų neblogų :) Va vakar valgėm saldžių bulvių, lęšių ir špinatų makalynę, tipo karis - riebalo minimum, o visai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Nu kur jau čia lyginti, lešius su keksiukais :D

    AtsakytiPanaikinti
  9. :D Oj prajuokinai tu mane :) Pasijutau nusišnekėjusi. Ne, tikrai du nelygintini dalykai. O man, jaučiu, keksiukų manija užėjo... :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails