2008 m. rugpjūčio 18 d., pirmadienis

Rikotos ir kumpio paštetas su pistacijomis

Grįžom po atostogų. Lauktuvėms parsivežiau šį nuostabų draugo mamos receptą iš Veneto regiono ir... uošvienę. Va dabar tai pailsėsiu. Mano virtuvė jau nebe mano valdos. Dar kažkaip išsikovojau išbandyti parsivežtą receptą, bet tikriausiai čia mano paskutinis pasispardymas virtuvėje iki kol turime namuose tokį garbų svečią.

Taigi nuostabusis receptas. Per didelius itališkus sekmadieninius pietus pas draugo tėvus buvome pavaišinti paštetu, kuris visiems labai labai patiko. Sugebėjau išklausti recepto. Beje, pas tą pačią moteriškę, kuri pasidalino kriaušių pyrago receptu.

200 g prosciutto cotto (kumpio)
150 g ricotta
50 g sviesto
20 g pistacijų (nesūdytų)



Kambario temperatūros sviestą, kumpį ir rikotą susmulkiname blenderiu iki vientisos masės, suberiame grubiau kapotas pistacijas. Dedame į foliją išklotą formą, paliekame šaldytuve 2 valandas. Tepame ant skrudintos duonos ir mėgaujamės...

Skanaus!

5 komentarai:

  1. o čia tai bent, labai ačiū, jau seilėjuosi kaip bus skanu. labai geras, po darbo lėksiu produktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš niekaip negaliu atsidžiaugti. Tiesiog metų atradimas. Jau įtariu, kad nė vienas šventinis stalas be šio patiekalo neapsieis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš dėjau kitokį kumpį. Ir pistacijos mano buvo ne šviežios, bet sūdytos ir ilgai pagulėjusios, dėl ko patapusios minkštom :D beeet [dariau ne kartą jau] buvo super. Ilgai šaldytuve neužsibūna. Ačiū už idėją.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Be galo skanu. naudojau lietuviska kumpi ir vis tiek skonis gavosi laaaaabai geras. Ir pistacijos buvo sudytos... neradau svieziu isaizytu, tai kaip pelene sedejau ir pelus nuo grudu atrinkinejau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. As irgi isbandziau si recepta, bet vietoj sviesto idejau whipped cream cheese (the lesser of 2 evils when saturated fat is conserned). Ir labai liuks gavosi! Aciu uz geras idejas.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails