2008 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Ragu ir baklažanų apkepas

Prisivirus daug itališko ragu, sekančią dieną galima gaminti šį marokietišką patiekalą. Labai gerai prieš atvykstant mėsaėdžiams svečiams, ypač kai dar šalta. Iš vakaro susisluoksniuoji su baklažanais ir tik atvykus pašildai orkaitėje. Galima dalį ir užšaldyti.


pusė normos ragu
3 - 4 baklažanai
3 pomidorai
saujelė kedro riešutų
po 2 arbatinius šaukštelius malto cinamono, kalendros ir cumin
kalendros lapų (arba petražolės)
aliejaus, druskos, pipirų

Baklažanus supjautyti išilgai centimetro storio juostelėmis. Galima juos apdoroti dviem variantais:
1. Pabarstyti druska ir palikti 10 minučių. Nusausinti ir iš abiejų pusių apkepti gerai įkaitintame aliejuje (kol suminkštės, bet neapdegs)
2. Lengvai pateplioti aliejumi, kepti grilyje (apie 4 min. kiekvieną pusę) iki suminkštės ir taps auksinės spalvos, pasūdyti.
Baklažanų kepimas yra mano pats nemėgstamiausias darbas. Jie arba persigeria aliejumi, arba nesuminkštėja. Šiandien kepiau pagal antrą variantą - po karštu griliumi. Pliusai - nereikia stovėti prie keptuvės pusę valandos. Minusai - patiekalas vis gi skanesnis, jei baklažanai apkepti keptuvėje.

Pastabėlė apie ragu. Jei galvoju, kad iš ragu darysiu ne lazaniją, o šį patiekalą, pilu daug mažiau vyno - vis tiek cuminas ir kalendra viską permuša :)
Taigi ragu sumaišome su prieskoniais, razinomis ir kaitiname ant vidutinės ugnies iki sutirštės (jei skysčio per daug, galima kiek nupilti). Jei reikia, pasūdome. Jei naudojame, į galą sudedame didžiąją dalį kalendros lapelių.

Išsitraukiame formą kepimui ir pradedame sluoksniuoti. Pirma plonas ragu sluoksnis, paskum baklažanai, ragu ir t.t. Baigiam baklažanais. Apdėliojam riekelėmis pjaustytais pomidorais, pabarstome riešutais ir kepame 200C orkaitėje 15-20 minučių iki apskrus riešutai. Barstome kalendros lapeliais ir tiekiame į stalą su dideliu salotų 'bliūdu' (bet kokie lapai (pomidoras) + alyvų aliejus).

Receptas iš BBC Good Food žurnalo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts with Thumbnails