2010 m. kovo 19 d., penktadienis

Šokoladiniai triufeliai. Ne tokie jau labai ypatingi

Vieną dieną užsimaniau šokoladinių burnoje tirpstančių triufelių. Tokių, kur skonis 10 iš 10. Nerealių. Ypatingų. Lyg tyčia naujai pašto dėžutėje nutūpusio BBC Good Food žurnale pasirodė receptas, kaip ten sakoma, labai skanių triufeliukų. Išbandžiau. Jie tikrai skanūs, bet kadangi tikėjausi 10/10, teko nusivilti... Jie žemiškai skanūs. Kokiam tvirtam šešetukui mano skalėje. Tiesa, nežemiškai skanius irgi pasigaminau, bet dabar apie tuos, kurie galbūt patiks tiems, kuriems šokoladiniai kvadratu triufeliai būtų per stiprūs :)



100 g šokolado, pieniško arba juodojo
75 ml kondensuoto pieno
100 g sausainių trupinių (pagal receptą Madeira cake crumbles, bet kur aš jį Šveicarijoj vėlų vakarą išpešiu?)
50 g maltų migdolų
100 g cukraus pudros
kakavos ir cukraus pudros dekoravimui

Užvirti puodą su vandeniu, inde virš garų ištirpinti šokoladą, sudėti likusius ingredientus. Rankomis suformuoti graikiško riešuto dydžio saldainiukus, juos atvėsinti šaldytuve. Apvolioti cukraus pudra ir kakava. Sako, kad stovi šaldytuve savaitę.


Gaminau su savoiardi (damų pirštelių) sausainių trupiniais, bet manau, kad su biskvito trupiniais būtų buvę skanesni. Skanaus :)

5 komentarai:

  1. Na, man tai skaniai atrodo. 10 iš 10 :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha.... vaizdas - tikrai 10 iš 10 :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. grožiai grožiai.
    manau, man patiktų. sakyčiau, kad ne Triufeliai Kvadratu, o saldainėkai šokoladiniai, ir džiaugčiausi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei taip sakot, patikėjau :)
    Julyt, labai taikliai apibūdinai :D Kas valgė, irgi džiaugėsi :) Apsidžiaugčiau ir dabar, jei kas tokį paduotų su šita kava...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails