2009 m. birželio 17 d., trečiadienis

Braškių uogienė su pipirais ir balzaminiu actu

Dažnai gailiuosi, kad nebegaliu sau leisti to malonumo, kai praeini per braškių lysvę, prisiskabai uogų ir skanauji. O jos dar nuo saulės šiltos... Neturiu tos prabangos, tad savęs pasiguodimui bent jau prigriebiau dėžę braškių už penkis eurus. Paskui ilgai mąsčiau, ką su jomis nuveikti. Norėjosi kažko neįprasto, uogienės su pipirais griebiausi tikriausiai įkvėpta braškių su pipirais blogo.



Reikės

1kg braškių
700 g cukraus
a.š. citrinos rūgšties
nutarkuotos citrinos žievelės
4 š. balzaminio acto
1 a. š. stambiau (ir šviežiai) maltų juodųjų pipirų

Nuplauti ir nusausinti braškes, perpjauti pusiau. Dėti puodan su cukrumi, citrinos žievele, balzaminiu actu ir pipirais. Užvirti ir virti 8 minutes. Bulvių grūstuvu sutrinti pusę braškių, dėti citrinos rūgštį. Virti dar 5 minutes, ant šaltos lėkštutės pavarvinus patikrinti, ar jau stingsta. Jei taip, nuimti nuo ugnies, išpilstyti į sterilizuotus stiklainėlius.

Gaunasi labai labai saldi uogienė, netyčia užkąstas pipiras labai nustebina! Kitą kartą norėčiau mažiau cukraus, gal verčiau virti su skirtu spec. uogienėms.

Labai tinka su sūriu. Tiesa sakant, mes tik taip šią uogienę ir tevalgom :)

Receptas iš www.tummyrumbles.com

5 komentarai:

  1. džiaugiuosi, kad mano blogo pavadinimas įkvėpė. aš vis dar laukiu nuosavo braškių derliaus, kad jas užpipirint kaip reikiant ir pristatyt visuomenei :). xixii..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu uz puiku receptuka:) tik noriu pasitikslint balzaminio acto ir pipiru po 1 valgoma sauksta ar po arbatini sauksteli?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Neringa, dėkui už pastebėjimą, patikslinau. Pipirų arbatinis šaukštelis, nors tiesą pasakius, ir kiek daugiau nepamaišytų

    Bea, lauksim užpipirintų braškių ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mmmm aš irgi norėčiau kokį džemą ar uogienę išvirti... Tereikia sulaukti kol atpigs :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails