2008 m. balandžio 29 d., antradienis

Vištienos curry

Pasiilgau Londono. Pasiilgau indiško maisto. Ciuriche kol kas nerandu nieko panašaus į daugiau ar mažiau autentiškus ir be galo pigius restoranėlius Tooting'e. Beje, negaliu atsidžiaugti, kad mano pats pačiausias mėgstamiausias (vegetariško) indiško maisto restoranas Kastoori šiais metais atsidūrė Michelin gido 'cheep and cheerful' sąraše!
Bet grįžtam prie temos. Aukščiau išvardintų aplinkybių priversta nusprendžiau, kad jau pats laikas apsipirkti prieskoniais, apsišarvuoti receptų knygomis ir pradėti bandyti kaimynų kantrybę sklindančiais iš buto kvapais.


Šiandienos patiekalas iš Anjum Anand knygos 'Indian Food Made Easy' (online versija spausti čia).

Reikės

4 š. aliejaus
7 gvazdikėlių
3 cinamono lazdelių
7 žalio kardamono sėklų (ar tikrai taip vadinasi?)
2 smulkintų svogūnų
8 česnako skiltelių
3 š. smulkiai pjaustytos tarkuotos imbiero šaknies
1 a.š. ciberžolės (turmeric)
1 a.š. čili miltelių
2 nubrauktų šaukštų kalendros miltelių
druskos
4 pomidorų (sutrinti)
apie kg vištos arba nedidelio viščiuko (be odos, gabaliukais)
vandens
1 a.š. garam masala
kalendros lapų

Esu tikra, kad ir Lietuvoje visus išvardintus rasite specializuotose parduotuvėse, tikslesnės koordinatės Vilniuje nurodytos skaniai.lt, o Tasty Art rasite receptą, kaip pasigaminti garam masala patiems.

Keptuvėn eilės tvarka eina
1. Aliejus su cinamonu, kardamonu ir gvazdikėliais
2. Kai pakvimpa, dedami svogūnai
3. Po 10 min. arba kai svogūnai paruduoja dedam kapotus česnakus ir imbierą
4. Beveik iškart pasūdom, beriam ciberžolę, čili ir kalendrą
5. Kapoti pomidorai (arba geriau sutrinti)
6. Kai vanduo išgaruoja (apie 10 min.), keptuvėje iš abiejų pusių apkepame vištienos gabaliukus (be odos) (3-4 min.)
7. Pilame vandens tiek, kad apsemtų vištieną. Geriau mažiau nei per daug. Jei sausoka, eigoje įpilame daugiau.
8. Troškinam ant lėtos ugnies apie pusvalandį. Kuo lėčiau ir ilgiau troškinasi, tuo skaniau.
9. Beriame garam masala, barstome kalendromis.
10. Valgome su ryžiais arba kokia nors į indišką panašia duona.



Siaubas siaubelis, jau kaip skanu! Nesinori girtis, bet kokia aš šaunuolė! Beveik kaip kokiam Tootingo restorane. Už take away tikrai ne prasčiau :) Net taip labai nemėgstamus kalendros lapus pakenčiau. Ir kaimynai dėl kvapų (kol kas) nesiskundė. Jei rytoj įspėjimo negausiu, gaminsiu dar ne kartą.

2 komentarai:

  1. O, tikrai kad indiška virtuvė turi to "kažko". Man irgi be galo skanu būna. paskutinė foto labai gerai nuteikia apetitą :)) Net neabejoju, kad už "take away" tris kartus geriau. Juk namuose viskas kitaip pavyksta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiek bijojau, kad namuose nesigaus autentiškai. Aišku, tas autentiškumas daugiau artimas ir taip adaptuotai angliškai/indiškai virtuvei.
    Sekantis bandymas nusimato su aviena :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts with Thumbnails